Jumat, 05 Oktober 2012

Τέλος εποχής για Σουμάχερ, η αντικατάσταση του από τον Λιούις Χάμιλτον

Τέλος εποχής για Σουμάχερ

michael schumacherΣχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Mercedes GP για την αντικατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ από τον Λιούις Χάμιλτον, ο επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε την αποχώρηση του -για δεύτερη φορά- από τα γκριντ της Φόρμουλα 1 στο τέλος της σεζόν.

Ο Γερμανός γνωστοποίησε την απόφαση του στη Σουζούκα κατά τη Συνέντευξη Τύπου, ευχαριστώντας την οικογένεια, τους φίλους του και την ομάδα του.

«Αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι είμαι ικανός να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους πιλότους. Αλλά σε κάποιο σημείο πρέπει να αποχαιρετήσεις και αυτό είναι κάτι που θα κάνω στο τέλος της σεζόν.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα δεν ήμουν σίγουρος αν θα είχα τα κίνητρα και την ενέργεια που χρειάζονταν για να συνεχίσω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κάτι αν δεν το νιώθω στο 100%. Με τη σημερινή απόφαση αισθάνομαι πως απελευθερώθηκα από τις αμφιβολίες μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και τους μηχανικούς μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα ήθελα να συγκεντρωθώ και να ευχαριστηθώ τα τελευταία γκραν πρι της σεζόν
», δήλωσε ο επτάκις Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Σουμάχερ θα εγκαταλείψει τα γκριντ, ύστερα από 19 χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, έχοντας -προς το παρόν εκκινήσει σε 302 γκραν πρι, πάρει 91 νίκες, 68 πολ ποζίσιον και 1560 βαθμούς.

«Δεν δώσαμε καμία υπόσχεση στον Χάμιλτον»

Τα είπαν και τα ξεκαθάρισαν οι Ρος Μπρον και Λιούις Χάμιλτον, ώστε να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις στο μέλλον. Λιούις Χάμιλτον

Το αφεντικό της Mercedes τόνισε πως δεν έχει δώσει καμία υπόσχεση στον Βρετανό πιλότο για την απόδοση της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν, καθώς το μόνο που έχουν συζητήσει είναι οι στόχοι που έχουν και που θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν.

«Δεν μπορώ να πω ότι στις συζητήσεις μας δώσαμε κάποια υπόσχεση στον Λιούις. Έχουμε θέσει τους στόχους μας και θα προσπαθήσουμε για αυτούς. Και όπως κάνουμε με κάθε πιλότο του παρουσιάζεις το όραμα που έχεις για το μέλλον και αυτό κάναμε και εμείς», ήταν τα λόγια του Μπρον.

Με τη σειρά του ο Λιούις Χάμιλτον τόνισε πως δεν περιμένει η Mercedes να του δώσει ένα μονοθέσιο με το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει νίκες από την πρώτη χρονιά της συνεργασίας τους.

«Σχεδόν όλοι θα επέλεγαν τον εύκολο δρόμο, αλλά δεν νομίζω πως στη ζωή μου επέλεγα πάντα τον εύκολο δρόμο. Θα μπορούσα να μείνω εκεί που ήμουν, αυτό θα ήταν το εύκολο, καθώς ξέρω την ομάδα και επειδή την επόμενη σεζόν θα έχουν την εξέλιξη αυτού.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλοί πιλότοι που θα επέλεγαν μια νέα ομάδα που ήξεραν ότι το μονοθέσιο της δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχουν προσδοκίες για την επόμενη σεζόν. Θα είναι μια χρονιά εκμάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας με νέους ανθρώπους
», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος.


ΠΗΓΗ: Nova Sport FM

Formula 1 2012 Calendar Infos Drivers Teams Live Streaming by Live-Agones.Blogspot

Tidak ada komentar:

Posting Komentar