Kamis, 04 Oktober 2012

Καλη Εμφανιση ο Ολυμπιακός, αλλά με ήττα 3-1 στο Λονδίνο

«Λύγισε» στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός που έχασε με 3-1

Arsenal - olympiakos 3-1Παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Έμιρειτς» και έχασε με 3-1 από την Άρσεναλ για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα χειρότερα νέα ήρθαν για τους «ερυθρόλευκους» από την Γερμανία όπου η Σάλκε αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Μονπελιέ και πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται τελευταίος στον 2ο όμιλο χωρίς βαθμό. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τον Ζερβίνιο στο 42', ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Μήτρογλου (45'+), αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με τα γκολ των Ποντόλσκι (56'), Ράμσεϊ (90'+).

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν ίσος προς ίσο με τους «κανονιέρηδες» στο πρώτο μισό του αγώνα και όσο περνούσαν τα πρώτα λεπτά όπου οι Άγγλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι παίχτες του Ζαρντίμ πατούσαν καλύτερα στο βρεγμένο γήπεδο και κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Στο 12' ο Καθόρλα επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ αλλά ο Μέγιερι απέκρουσε. Στο 30' ο Μήτρογλου έχασε την πρώτη ευκαιρία των «ερυθρολεύκων» όταν σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ αλλά ο Μανόνε δεν αιφνιδιάστηκε. Την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Μασάδο στο 35' όταν μετά από σέντρα του Μανιάτη βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από την εστία της Άρσεναλ αλλά το πλάσε του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 42' ο Ζερβίνιο πήρε έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόντρα και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με τον Μέγιερι να αργεί να πέσει για να μπλοκάρει (1-0). Ο Ολυμπιακός όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45'+) μετά από σέντρα του Γκρέκο και κεφαλιά του Μήτρογλου ισοφάρισε σε 1-1 φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ πίεσε για να πάρει πάλι το προβάδισμα με τον Ζερβίνιο να πασάρει στον Καθόρλα αλλά το πλασέ του τελευταίου να περνάει λίγο άουτ. Οι παίχτες του Βενγκέρ ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μισό και στο 56' πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ποντόλσκι δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με πλάσε που πέρασε κάτω από τα πόδια του Μέγιερι έκανε το 2-1. Η Άρσεναλ προσπάθησε να πετύχει και τρίτο τέρμα αλλά οι παίκτες της ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Μετά το 70' ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση με τους παίκτες του Λονδρέζικου συλλόγου να χάνουν εύκολα την μπάλα. Στο 81' ο Ζαρντίμ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με Πάντελιτς και Μήτρογλου στην κορυφή ρισκάροντας για να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ ο Ολυμπιακός είχε περάσει όλος μπροστά ο Ράμσει έφυγε στην αντεπίθεση και ωραίο πλάσε διαμόρφωσε το τελικό 3-1 (90'+).

Κίτρινες: Κοσιελνί- Κοντρέρας

Διαιτητής: Σβεν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Άρσεναλ (Μπουλντ): Μανόνε, Τζένκινσον, Βερμάελεν, Γκιμπς, Κοσιελνί, Αρτέτα, Ζερβίνιο (80΄ Ζιρού), Καθόρλα, Κοκλέν, Ποντόλσκι (80΄ Ράμσει) , Όξλειντ-Τσάμπερλειν (71΄ Γουόλκοτ).

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ (73΄ Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Σιώβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μασάδο (81΄ Πάντελιτς), Μανιάτης, Γκρέκο (67΄ Γκρέκο), Φουστέρ, Μήτρογλου.


Βαθμολογία .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar