Rabu, 12 September 2012

Στη Φούτμπολ Λιγκ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής

Στη Football League Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής

Επανέρχονται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μετά από απουσία ενός έτους οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής που θα αγωνιστούν στη νέα περίοδο στη Β' Εθνική (Φούτμπολ Λιγκ).

FootBall League LogoΟι τρεις ομάδες, που πέρυσι είχαν αποβληθεί από τις επαγγελματικές κατηγορίες με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, επανέρχονται έτσι στο αγωνιστικό προσκήνιο και στο δεύτερη τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος με 21 ομάδες μετά από απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ. Επιπλέον, η Φούτμπολ Λιγκ αποδέχθηκε τελικά τη θέση της Σούπερ Λίγκας σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αποφασίζοντας να προβιβασθούν στη μεγάλη κατηγορία τέσσερις ομάδες. Εφόσον το σχέδιο αυτό εγκριθεί, από τη Σούπερ Λίγκα θα υποβιβαστούν φέτος δύο ομάδες και την περίοδο 2013-14 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 18 ομάδων. Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, που αναμένεται να εγκρίνει την αναδιάρθρωση (στο κομμάτι που αφορά τον συνεταιρισμό).

Μετά την εξέλιξη αυτή, η προγραμματισμένη για σήμερα κλήρωση της Β΄ εθνικής αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη του πρωταθλήματος μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα, για τις 30/9, «... υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν-διευθετηθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Φούτμπολ Λιγκ.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar