Rabu, 19 September 2012

A1 Μπάσκετ: Η κλήρωση και το πρόγραμμα της σεζόν 2012 – 2013

Η ΚΛΗΡΩΣΗ 2012-13 A1 μπάσκετ Basket League ΟΠΑΠ 2012-2013 Το πρόγραμμα της Α1 μπάσκετ 2012-2013 program a1 greek Basket League 2012-2013 πρόγραμμα Basket League Α1 2012-2013 A1 Μπάσκετ: Η κλήρωση και το πρόγραμμα της σεζόν 2012 – 2013
Η ΚΛΗΡΩΣΗ Basket League ΟΠΑΠ 2012-2013
Το πρόγραμμα της Α1 μπάσκετ 2012-2013: Link


Η κλήρωση της Α1 έβγαλε νωρίς το «αιώνιο» ντέρμπι

Μόλις την 2η αγωνιστική θα γίνει το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στα A1 BASKET LEAGUE 2012-2013γραφεία της «ΟΠΑΠ ΑΕ», παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, για τη νέα αγωνιστική περίοδο μπάσκετ 2012-13.

Εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ απένειμαν τα βραβεία στους κορυφαίους της σεζόν που πέρασε. Δεν κατάφερε, όμως, να δώσει το «παρών» οκορυφαίος προπονητής για τη σεζόν 2011-12, Ντούσαν Ίβκοβιτς, αν και είχε προαναγγελθεί η παρουσία του από τη διοργανώτρια αρχή.

Ένταση προηγήθηκε της έναρξης της εκδήλωσης κλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος της Α1, όταν εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ προσπάθησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα και συγκρούστηκαν με άνδρες ασφαλείας. Τελικά, οι εργαζόμενοι μπήκαν στην αίθουσα και παρέμειναν καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έχοντας αναρτήσει πανό που έγραφε: «Όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όχι στο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ».

Ο ΕΣΑΚΕ απέτισε φόρο τιμής στον Ανέστη Πεταλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Ειδική μνεία έγινε και στον Φαίδωνα Ματθαίου, ο οποίος απεβίωσε σαν σήμερα (19/09/11) πριν από ένα χρόνο. Ο γιος του Ανέστη Πεταλίδη, Νίκος, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα στη μνήμη του πατέρα του από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος δήλωσε φανερά συγκινημένος: «Ήταν προπονητής μου για 16 χρόνια, με σφράγισε, είμαστε εδώ για να τιμούμε και τους νεκρούς όχι μόνο τους ζωντανούς».

Στις 15 Οκτωβρίου το ντέρμπι

Το ντέρμπι «αιωνίων» της 2ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί οριστικά τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, γιατί ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ την Παρασκευή που προηγείται, δηλαδή στις 12 Οκτωβρίου. Γι' αυτό και οι δύο «αιώνιοι» θα αγωνιστούν Δευτέρα, αντί το Σαββατοκύριακο (13-14/10).

Τι δήλωσαν οι δύο "αιώνιοι"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι η πιο πολυπληθής. Είμαι υπερήφανος που είμαι 39 ετών και είμαι πρωταθλητής Ευρώπης. Θυμήθηκα ότι στη Ρώμη ήμασταν στο πάνω διάζωμα ως οπαδοί. Είμαστε εδώ να θυμώνουμε, να γελάμε, να χαιρόμαστε, να στεναχωριόμαστε. Θα μείνουμε εδώ για όσο αντέξουμε. Μ.΄αρέσει που βλέπω ανθρώπους και παίκτες από το "αντίπαλο" στρατόπεδο. Δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα χωρίς αυτή την κόντρα». Σχετικά με την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα για την τεχνική ηγεσία, εξήγησε: «Επιλέξαμε στην τεχνική ηγεσία αυτόν που πιστεύουμε πως είναι ο καλύτερος, το Γιώργο Μπαρτζώκα, για να διατηρήσει τον Ολυμπιακό εκεί που είναι, στην κορυφή. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά γι΄αυτό προσπαθούμε».

Το ντέρμπι «αιωνίων» θα διεξαχθεί μόλις τη 2η αγωνιστική, στο ΟΑΚΑ, με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να δηλώνει: «Προσωπικά είναι αυτό που ευχόμουν και με αυτή την έδρα. Είναι καλό για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απ΄ την αρχή», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ισονομίας, μετά από σχετική ερώτηση: «Η λέξη κλειδί, όπως είπε και ο υπουργός και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, για το φετινό πρωτάθλημα είναι η ισονομία, αυτή που αναζητούμε τόσα χρόνια. Αν εφαρμοστεί στην πράξη δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Για έναν διαιτητή (σ.σ. τον Τανατζή) είχαμε ζητήσει την εξαίρεσή του και για ένα μπαλάκι στην κλήρωση, δεν έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος». Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισαν ακόμη ότι: «Κάποιοι παίκτες έφυγαν από την Ελλάδα για όσα γίνονταν με την διαιτησία. Παρόλα αυτά και τη φετινή σεζόν έχουμε τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα», και πρόσθεσαν: «Είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα». Σχετικά με την υπόνοια, που άφησαν για την διαφάνεια του ισολογισμού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι διευκρίνισαν ότι: «Εμείς ζητήσαμε έλεγχο για μία ομάδα, όχι για όλες. Το θέμα δεν αφορά τον ΕΣΑΚΕ».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σχολίασε για το ντέρμπι "αιωνίων": «Δεν θα κριθεί κάτι σ΄εκείνο το παιχνίδι. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα είναι έτοιμες οι ομάδες».

Ο μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, παρέλαβε το βραβείο του κυπελλούχου Παναθηναϊκού και ευχήθηκε: «Να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Να έχουμε υγεία και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να αγκαλιάσει το μπάσκετ, το οποίο είναι ένα υγιές άθλημα. Φυσικά ελπίζω να το κερδίσει ο καλύτερος».

Το πλήρες πρόγραμμα της κανονικής περιόδου στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση. Link: http://live-agones.blogspot.gr/2011/10/1-a1-basket.html


GREEK BASKET A1 LOGO

Tidak ada komentar:

Posting Komentar