Rabu, 24 April 2013

Η Μπάγερν «έλιωσε» 4-0 την Μπαρτσελόνα

Η Μπάγερν «έλιωσε» 4-0 την Μπαρτσελόνα, ένα βήμα από τον τελικό
Bayern vs Barcelona 4-0Ο Μίλερ μόλις έχει ανοίξει το σκορ για τη Μπάγερν και πανηγυρίζει

«Τανκ» η Μπάγερν Μονάχου ισοπέδωσε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στην «Αλιάνζ Αρίνα» στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του «Καμπ Νου» την άλλη Τετάρτη. «Βραχυκύκλωμα» υπέστη η ομάδα του Βιλανόβα, που δεν μπόρεσε να ανακόψει τον δαιμόνιο ρυθμό των Βαυαρών, ενώ επιθετικά δεν απείλησε με μόλις τρεις (!) τελικές προσπάθειες και τον Μέσι σκιά του εαυτού του. Τα γκολ για την Μπάγερν πέτυχαν ο Μίλερ στο 25΄ και στο 82΄, ο Γκόμεζ στο 49΄ και ο Ρόμπεν στο 73΄ της αναμέτρησης. Φωνάζει δίκαια η Μπαρτσελόνα για επιθετικό φάουλ στο 3ο γκολ, και για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ των Γερμανών.

Ισως είναι η πρώτη φορά που σε ολόκληρο 90λεπτο η στατιστική κατέγραψε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες για τους Καταλανούς. Κι αυτές με εκτελεστές τους δύο σέντερ μπακ, τον Πικέ στο 9΄ και τον Μπαρτρά στο 69΄ και το 76΄! Εξαφανισμένοι οι Ισπανοί χαφ, καθώς ένας συμπατριώτης τους, ο εκπληκτικός Χάβι Μαρτίνεθ κυριαρχούσε στο κέντρο για την Μπάγερν και ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να φτάσει η μπάλα στην επίθεση. Κάπως έτσι η "Μπάρτσα" διατηρούσε μια φλύαρη κατοχή μπάλας σε ποσοστό πάνω από 60%, αλλά αδυνατούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Η Μπάγερν επιβεβαίωσε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25΄ μετά από σέντρα του Ρόμπεν, πρώτη κεφαλιά του Ντάντε και δεύτερη του Τόμας Μίλερ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Στο 49΄ από κόρνερ του Ριμπερί, ο Μίλερ με κεφαλιά πάσαρε στον Γκόμες, ο οποίος σε κενή εστία και πιθανότατα από θέση οφσάιντ δεν δυσκολεύθηκε να κάνει το 2-0. Η Μπάγερν έχασε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παικτών της Μπαρτσελόνα τρεις φορές, αλλά μόνο στην πρώτη (Πικέ στο 13΄) ίσως να είχε δίκιο.

Το 3-0 σημειώθηκε στο 73΄ με ατομική προσπάθεια του Ρόμπεν, αν και προηγήθηκε καθαρό φάουλ φράγμα του Μίλερ στον Αλμπα που δεν καταλογίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 82΄, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τόμας Μίλερ ο αδιαφιλονίκητος κορυφαίος παίκτης του ματς με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε μακράν την χειρότερη εμφάνισή της την τελευταία δεκαετία και σίγουρα μόνο με ένα θαύμα μπορεί να ελπίζει σε ανατροπή του 4-0 και φυσικά όχι με εμφάνιση σαν την σημερινή.

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Γκόμεζ, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ - Μπαρτρά, Σάντσες, Αλμπα, Ινιέστα (χάνει τη ρεβάνς)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάϊστάιγκερ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ (83΄ Πιζάρο), Ριμπερί (89΄ Σακίρι), Γκόμεζ (71΄ Λουϊς Γκουστάβο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Σάντσες, Μέσι, Πέδρο (83΄ Βίγια)



UEFA CHAMPIONS LEAGUE LOGO

Tidak ada komentar:

Posting Komentar