Senin, 15 April 2013

Μαύρη σελίδα για την ιστορική ΑΕΚ αποτελεί η 14η Απριλίου. Tην «καταδίκασαν» οι οπαδοί της

Διεκόπη ο αγώνας ΑΕΚ-Πανθρακικός – την «καταδίκασαν» οι οπαδοί της

AEK-PANTHRAKIKOS APISSODEIAΚουκουλοφόροι "οπαδοί" της ΑΕΚ, βολτάρουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, εικόνες ντροπής για την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο

Μαύρη σελίδα για την ιστορική ΑΕΚ αποτελεί η 14η Απριλίου, ημέρα που κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί της αποφάσισαν ετσιθελικά να βάλουν την «ταφόπλακα» στην ομάδα τους μπουκάροντας στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 87΄ προκαλώντας την διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή Τριτσώνη. Η «Ενωση» πλέον κινδυνεύει από τον αθλητικό δικαστή με τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών, πέραν του μηδενισμού της στον αγώνα με τον Πανθρακικό, όπερ σημαίνει ότι εφόσον τιμωρηθεί αποχαιρετά την κατηγορία. Δεν άντεξαν το βάρος της ευθύνης του αγώνα οι παίκτες της ΑΕΚ που όντας αγχωμένοι πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση έχοντας να παρουσιάσουν ουσιαστικά μόλις δύο ευκαιρίες στον αγώνα, απέναντι στον ψυχωμένο Πανθρακικό, (στημένο άριστα από τον Παύλο Δερμιτζάκη), που έκλεισε έξυπνα τους διαδρόμους στα μετόπισθεν και προτίμησε να «χτυπά» στις αντεπιθέσεις.

Η πλειοψηφία φυσικά του κόσμου έδωσε ένα βροντερό παρών στο κάλεσμα της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ, για να ενισχύσουν την ομάδα στον λεγόμενο «τελικό της παραμονής» με τον Πανθρακικό, καθώς 30.000 και πλέον φίλοι της «Ενωσης» ήταν εκεί και εμψύχωσαν την ομάδα τους. Ωστόσο από το παιχνίδι φάνηκε ότι μόνον το πάθος και η θέληση δεν αρκούσαν στην ΑΕΚ για να ξεπεραστούν μέσα σε ένα 90λεπτο τα ολοφάνερα αγωνιστικά προβλήματα που είχε η «Ενωση» καθ΄ όλη σχεδόν την διάρκεια της σεζόν, αφού αποδείχθηκαν περίτρανα η «γύμνια» της στο ρόστερ και η δεδομένη απειρία των παικτών της.

Την «χαριστική βολή» στην ΑΕΚ αποφάσισαν να την δώσουν οι ίδιοι οι οπαδοί της, ή τουλάχιστον μικρή μερίδα εξ΄αυτών, μια χούφτα ανεγκέφαλων οπαδών που οργισμένοι από το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 87΄ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα τρομοκρατημένοι οι 22 ποδοσφαιριστές να καταφύγουν στα αποδυτήρια, έως ότου ο διαιτητής Τριτσώνης αποφασίσει την οριστική διακοπή του αγώνα, μετά από σχεδόν 1,5 ώρα (!) και ενώ το ΟΑΚΑ είχε αδειάσει από κόσμο και διαφαινόταν μετά από διαβουλεύσεις ότι το ματς θα μπορούσε να ξαναρχίσει για να παιχθούν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

AEK Panthrakikos 2013Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε η ΑΕΚ, κράτησε εύκολα το «0» ο Πανθρακικός

Η ΑΕΚ προσπάθησε αρχικά να κυριαρχήσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στο 33΄ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα για τον Πανθρακικό: Ο Βαϊρουά εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (37') ο Μουνάφο εκτέλεσε το φάουλ για τους φιλοξενούμενους, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ κέρδισε δύο φάουλ σε καλή θέση, το πρώτο με εκτελεστή τον Ανάκογλου και το δεύτερο τον Φέτση, αλλά η μπάλα δεν βρήκε τα δίχτυα.

Ευκαιρία για την ΑΕΚ με την επανέναρξη, όταν ο Ανάκογλου εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μετά από σέντρα του Τσουμάγκα, αλλά ο Κουτσόπουλος βγήκε και «καθάρισε» για τους φιλοξενούμενους. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει χώρους, άλλαζε πολλές φορές την μπάλα στο κέντρο, αδυνατώντας να φτάσει στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 74' ο Πανθρακικός κέρδισε κόρνερ με τον Λουσέρο να πηγαίνει να το εκτελέσει, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ έριξαν αντικείμενα και κάποιοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή διακοπή. Το ματς ξανάρχισε στο 83΄ και 4 λεπτά αργότερα, στο 87΄... συνέβη ό,τι θα απευχόταν οποιοσδήποτε φίλαθλος της ΑΕΚ: Ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθρακικό (0-1) Το γκολ αυτό εξόργισε κάποιους ανεγκέφαλους οπαδούς της ΑΕΚ που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Παίκτες και διαιτητές κατέφυγαν στα αποδυτήρια και το ματς διεκόπη.

Στη συνέχεια άρχισαν οι διαβουλεύσεις μέσα στα αποδυτήρια, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να παρακαλάνε να αρχίσει και πάλι το ματς και να παιχθεί έστω και για ένα λεπτό (ενώ μαζί με την πρώτη διακοπή και τις καθυστερήσεις θα έπρεπε να παιχθούν άλλα 15 λεπτά), ώστε να αποφύγει η ομάδα τον μηδενισμό και την τιμωρία (πιθανή αφαίρεση βαθμών). Τελικά, 1,5 ώρα μετά την εισβολή των φιλάθλων, ανακοινώθηκε ότι η διακοπή ήταν οριστική, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα χάσει το ματς με 3-0 και πλέον, ως προς την όποια τιμωρία της, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Ανάκογλου, Φέτσης - Χρήστου, Λουσέρο, Κάστσελαν

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Αραμπατζής, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Φέτσης (67΄ Ρίκκα), Ανάκογλου (83΄ Καραλής), Πετρόπουλος, Φούντας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Καστσελάν, Μουνάφο, Λουσέρο, Βαϊρουά (52΄ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Παπαδόπουλος


ΠΗΓΗ: ert.gr

Tidak ada komentar:

Posting Komentar