Minggu, 03 Juni 2012

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 82-76 | Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδας 2011-2012 στο μπάσκετ

Με το 82-76 επί του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό της Basket League ΟΠΑΠ 2011-12, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-2 στη σειρά και επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ ύστερα από 15 χρόνια.

Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίστηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό, όμως τα στοιχεία αυτά δεν ήταν αρκετά από μόνα τους για να τους δώσουν τη νίκη στο καθοριστικότερο ραντεβού της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός, με το πείσμα και τον εγωϊσμό της μεγάλης ομάδας που αρνείται να παραδοθεί, κατάφερε δύο φορές να ανατρέψει τα δεδομένα, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε ένα φινάλε-θρίλερ.
Το +17 λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου "ψαλιδίστηκε" σε... χρόνο μηδέν, χάρη στις προσπάθειες του Νικ Καλάθη, ο οποίος αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για τους "πράσινους". Αργά και μεθοδικά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, όμως τη στιγμή που έμοιαζαν έτοιμοι να πάρουν τα ηνία, ο Ολυμπιακός απάντησε με "βροχή" μεγάλων σουτ. Πρώτα ο Σλούκας, εν συνεχεία ο Λο, για να πάρουν λίγο αργότερα τη σκυτάλη ο Πρίντεζης με τον Σπανούλη, εξουδετερώνοντας πλήρως την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Σε εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός δεν ήταν η ομάδα της δύναμης και της ταχύτητας, αλλά εκείνη της σκέψης και της μεγάλης καρδιάς.
Η διαφορά έφτασε στους 16 λίγο πριν οι δύο ομάδες μπουν στην... τελευταία στροφή (77-61 στο 34') και η ψυχολογία της στιγμής έδειχνε ότι οι "πράσινοι" δεν είχαν άλλο "καύσιμο" για να ξαναγίνουν απειλητικοί. Εν τέλει όχι απλώς το πέτυχαν, αλλά έφτασαν στο σημείο να χρειάζονται ένα σουτ για να μεταφέρουν όλο το άγχος και την πίεση στους αντιπάλους τους (80-76).
Η απονομή του Πρωταθλητή Ελλάδας 2011-2012

Την ευθύνη πήρε ο Ν. Καλάθης με ένα ελεύθερο τρίποντο απ' τη γωνία. Η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αφού... μπήκε και βγήκε, στην επόμενη επίθεση ο Παπανικολάου εξασφάλισε ένα τεράστιο επιθετικό ριμπάουντ (από δικό του σουτ) και με την ασίστ στον Πρίντεζη για το 82-76 έγραψε τον επίλογο του ματς.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar