Minggu, 17 Juni 2012

Πρόκριση στους «8» η εθνική, 1-0 τη Ρωσία

euro 2012 greece russia 1-0
Οι Έλληνες παίκτες πανηγυρίζουν μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρωσία

22/6/2012
21:45 Γερμανία - Ελλάδα Germany - Greece Live Stream LinkTV-2 & TV-3

Πάμε σαν άλλοτε! Όπως τότε το 2004, έτσι και τώρα η εθνική μας ομάδα κόντρα σε κάθε προγνωστικό νίκησε στη Βαρσοβία το φαβορί της αναμέτρησης Ρωσία με 1-0 την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και προκρίθηκε ως δεύτερη στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Σάντος που ξεχείλιζε από πάθος και αυταπάρνηση, πέτυχε ο Γιώργος Καραγκούνης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η εθνική μας ομάδα είχε και δοκάρι στο 70΄ με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Καραγκούνη στο 61΄. Συγκλονιστικό παιχνίδι έκαναν όλοι οι διεθνείς μας που έμαθαν από τα λάθη των προηγούμενων αγώνων και εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά του αγώνα απέναντι στους Ρώσους που έχασαν μεν ευκαιρίες, όμως είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα απέναντι στο ελληνικό αμυντικό «τείχος». Το παρών έδωσαν στο γήπεδο 3.500 φίλοι της εθνική μας ομάδας που εμψύχωναν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τις προσπάθειες των διεθνών μας.

Η εθνική μας ομάδα όποτε της δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην κόντρα και απειλούσε όπως στο 58΄ με έξοχη ατομική ενέργεια του Τοροσίδη από δεξιά που έκοψε την μπάλα για τον Γκέκα όμως ο Ανιουκόφ πρόλαβε και έβγαλε σε κόρνερ με υπερένταση! Μια πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα που έδειξε τα «δόντια» της στους Ρώσους.

Οι παίκτες του Σάντος έχοντας πια την ψυχολογία με το μέρος τους είχαν καλύτερα πατήματα στο γήπεδο, μάρκαραν σωστά πίσω, και βοήθαγαν στο κράτημα της μπάλας ακόμη και ο Σαμαράς που γύριζε πίσω, ενώ πολύτιμες ανάσες έδιναν και οι προωθήσεις του Τοροσίδη. Ο Καραγκούνης ήταν συγκλονιστικός στην μεσαία γραμμή, μετέδιδε και στους υπόλοιπους διεθνείς το ασίγαστο πάθος του. Στο 61΄ ο αρχηγός της εθνική μας ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του (που φάνηκε καθαρά ότι ήταν ανατροπή) μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα για «θέατρο»!


Οι Ρώσοι στο 84΄ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, με γυριστή κεφαλιά του Τζαγκόεφ που πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη, σίγουρα μια πολύ δύσκολη φάση για τα ελληνικά καρέ. Στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα του Σάντος δεν απειλήθηκε από τους απογοητευμένους Ρώσους και το σφύριγμα της λήξης έστειλε την Ελλάδα στους επτά ουρανούς! Η εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει την προσεχή Παρασκευή 22/6 την είσοδό της στους «4» της διοργάνωσης με αντίπαλο την πρώτη ομάδα από τον δεύτερο όμιλο.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar